Welkom op Basisschool Floriant

Basisschool Floriant vormt de nieuwste aanwinst in het onderwijslandschap van Tiel. De school is centraal gehuisvest in de stad. Door het samenvoegen van de scholen Ridderweide en De Adamshof in
Tiel-West/Centrum zijn de deuren opengegaan om een moderne school te realiseren met gedegen onderwijs en expertise op taalgebied en sociale vaardigheden. We leiden u graag rond en u bent altijd welkom voor een kop koffie of kennismaking.

Floriant: Iedereen uniek, samen sterk!

Onze school

In het logo van Basisschool Floriant zijn diverse kleurrijke bouwstenen afgebeeld, allemaal bijdragend aan ons doel om kinderen optimaal te ontwikkelen met elkaar. Deze ontmoeting van de verschillende bouwstenen zorgt voor een brede kennis, ontwikkeling van onze kinderen in de maatschappij en het openstaan voor anderen. De invulling van de bouwstenen vindt u terug in ons identiteitsdocument. Samen vormen de bouwstenen de fundering van de toekomst voor onze kinderen.

Op onze school zijn leerlingen en ouders van alle geloofsovertuigingen en culturele achtergronden welkom, mits men zich kan vinden in de algemeen geldende normen en waarden op onze school.

Aanbod

Basisschool Floriant staat bekend om gedegen onderwijs met expertise op taalonderwijs en sociale vaardigheden. De verbinding tussen deze twee onderdelen vinden we in het Structureel Co÷peratief Leren, waarbij kinderen niet alleen met elkaar leren, maar ook verantwoordelijk zijn voor hun eigen en elkaars leerproces. Basisschool Floriant is een Kanjerschool, binnen deze methode wordt structureel aandacht besteed aan sociale vaardigheden, groepsdynamiek en respect voor ieder medemens.

Voor een toelichting van ons totale onderwijsaanbod verwijzen we u graag naar onze schoolgids en ons schoolplan. Uiteraard bent u ook welkom om de school te bezoeken zodat we u persoonlijk uitleg kunnen geven over ons onderwijs en het onderwijs in de praktijk kunt zien.

21-8 Eerste schooldag! We hebben er zin in :) Inloop ouders
       tussen 08:30 en 09:00 uur.
31-8 Openingsviering
01-9 Studiedag, alle leerlingen vrij
04-9 Moza´ek leggen
05-9 Moza´ek leggen
06-9 Moza´ek leggen

Facebook-pagina
We onderhouden tegenwoordig een Facebook-pagina. Klik op onderstaand logo om de pagina van Basisschool Floriant te bezoeken.