Uw kind aanmelden

Inschrijving van uw kind

Het kiezen van een passende basisschool voor uw kind is een belangrijke keuze. Dit is de plek waar uw kind de komende acht jaar door zal brengen, de plek waar de basis wordt gelegd voor zijn of haar verdere leven. Wij vinden het belangrijk dat naast de kinderen ook de ouders zich prettig en vertrouwd voelen.

Stappenplan

Om de keuze te maken willen we u graag zo goed mogelijk informeren vooraf en de mogelijkheid bieden de sfeer te proeven. Wij hanteren het volgende stappenplan om u te begeleiden in de schoolkeuze.

Stap 1: Rondleiding en oriŽnterend gesprek

U heeft de keus gemaakt om bij ons op school een kijkje te nemen of informatie op te vragen. In dat geval kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens onder aan deze pagina. Tijdens een oriŽnterend gesprek zal de directeur of teamleider u onder het genot van een kop koffie of thee uitleg geven over de school. Ook geven we u een rondleiding door het gebouw en de groepen zodat u de school ook in "werking" ziet.

Stap 2: Besluitvorming

De keus voor de basisschool van uw kind maakt u in alle rust en wanneer er vragen zijn, kunt u altijd contact opnemen met school. Ook een tweede bezichtiging hoort tot de mogelijkheden. De directeur zal contact met u onderhouden en als u de keus voor onze school maakt, kunt u dat aangeven. U wordt dan uitgenodigd voor een inschrijvingsgesprek.

Stap 3: Inschrijvingsgesprek

Tijdens dit gesprek zal het inschrijvingsformulier van de school ingevuld en ondertekend worden. De directeur zal toelichten wat er op het formulier vermeld staat en welke overeenkomst we met elkaar aangaan. Voor de inschrijving van uw kind hebben we het Burgerservicenummer (BSN) van uw kind nodig; deze vindt u op de zorgpas of een identiteitsbewijs.

Stap 4: Wenochtenden

Voordat uw kind bij ons op school start, mag hij of zij enkele dagdelen komen wennen in de toekomstige groep. De groepsleerkracht neemt voordat uw kind op school start contact met u op, om in overleg met u deze dagdelen af te spreken.

Welkom op Basisschool Floriant!

Basisschool Floriant
Burg. Schullstraat 2